Формација 30-50-20

Рекордерски летачки дијамант

Макотрпен тренинг, организација, логистика, вежбање формации и бум новиот светски рекорд во најголемата формација од летечки костуми беше поставен.

100 различни скокачи од 21 држава и 6 континенти учествуваа во формирање на досега најголемиот дијамант од летачки костуми на небото. Скокот се одржа во јужна Калифорнија овој септември, каде во своите пет обиди направени во рок од четири дена групата успеа да се запише во Гинис како најголемата формација на скокачи со летачки костуми. Каков ли филинг е ова! 

Flying People: Wingsuit World Record 2012 from Raise the Sky on Vimeo.