Запечени праски на скара

Летен поинаков овошен десерт со праски…

 
  • зрели праски
  • мед
  • мускатно оревче
  • шлаг
 

Подготовка

1 Праските се лупат и се делат на половинки.

2 Од двете страни се запекуваат на грил тава или скара.

3 Се попрскуваат со мед и мускатно оревче.

4 Се гарнираат со шлаг пена или сладолед за варијанта топло/ладно.

Автор

Dusan Jovanovski

Скопје

Македонија