Ролнички од краставица

Вкусно летно мезе…

 
  • 1 краставица
  • 50 грама козјо сирење
  • 1 морковче
  • неколку шери доматчиња
  • сол и бибер
  • нане
  • маслиново масло
 

1. Краставицата се сече на тенки ленти со помош на алатка за лупење.

2. Сирењето се ситни на коцки и се зачинува со бибер, нане и сол по вкус.

3. Секоја краставица се полни со сирење и се прави ролничка која се зацврстува со дрвена чепкалка.

4. Одозгора се декорира со тракички од морков и шери доматчиња. На крај се попрскува маслиново масло…

Автор

Dusan Jovanovski

Скопје

Македонија