Диња со ѓумбир

Слатката диња надградена со малку кисело-лут меден сос. Уживајте…

 
  • 1 диња
  • рендан ѓумбир
  • сок од 1/2 лимон
  • 2-3 лажици мед
  • ким
  • свежо нане
 

1. Дињата се сече на резненца или коцки

2. Одозгора се истиснува лимон, се накапува мед и се ренда ѓумбир.

3. Се декорира со ливчиња свежо нане.

Автор

Dusan Jovanovski

Скопје

Македонија