Треил трчање во чест на ново-заштитена природа

Kратко филмче за тројца ултра-тркачи кои почесно трчаат низ новиот заштитен парк Патагонија во Чиле. Ретка успешна приказна за природата и човекот и враќањето на големи пространства назад на дивината.

“Пронајди го местото кое ќе ти го освои срцето и погрижи се да го заштитиш. Бори се секој ден за човечко општество кое е во баланс со природниот свет.”