Со ново видео

Ули Штек за Анапурна и Еверест

Во едно од најсмелите хималајски искачувања во историјата, Ули Штек го направи првото соло-искачување на јужната стена на Анапурна и тоа за рекордни 28 часа. Следи видео интервју во кое Штек открива малку повеќе детали.

Погледајте го најновото видео каде Ули Штек прави кратка ретроспектива на убавите и лошите моменти во неговата качувачка кариера во 2013 година, вклучувајќи го хаосот на Еверест и триумфот на јужната стена на Анапурна.