Зашто БМИ мерењето не е точно?

БМИ е нешто што го слушате често на интернет, кај вашиот доктор и кај сите луѓе што се занимаваат со здрава исхрана. БМИ е измислен како брз начин за да ви каже дали сте здрави или не. Но дали вистински ја искажува сликата за вашето здравје, дознајте сами.

Автор

Atletiks Fitness

Скопје

Македонија