Енергетска бомба

Лековити јајца од Јапонска препелица

Веќе неколку векови јапонски, кинески и руски литератури содржат статии за лековитите својства на јапонска препелица и нивните јајца за човечкото тело, особено на крвта, крвоток на јетра, црниот дроб, желудникот, бубрезите и мозокот.

 

Покрај тоа, јајцето од препелица има позитивен ефект врз метаболизмот, општата кондиција и при зајакнување на имунолошкиот систем. Јајцата од Јапонска препелица се природен енергетски извор за спортисти и физички работници, високо протеинска храна за децата во развој, лек за стари и за болни луѓе.

Хемиски состав
74,6% вода
13,1% белковини
11,2% масти
1,1 % минерали

3,2 mg железо
2,2 mg фосфор
0,5 mg калциум

300 IЕ витамин А

0,1 mg витамин B1
0,8 mg витамин B2

0,5 mg витамин В6

Богати се со есенцијални амино-киселини (метанин, лисин, финиланин и др).

Содржат 5 пати повеќе фосфор, 7 пати повеќе железо и 10 пати повеќе витамини од обичното кокошкино јајце.

Го нарекуваат енергетска бомба, иако има само 15 калории.

Ова се болестите кои можат да се лечат и број на свежи јајца потребни за една терапија:

 

1. Регулирање на крвна слика 60;
2. Отстранување на нервна напнатост 60;
3. Регулирање на столица 120;
4. Чир во стомакот 120;
5. Регулирање на притисок 240;
6. Отстранување на холестерол 240;
7. Регулирање на шеќер 240;
8. Артериосклероза 240;
9. Мигрена 240;
10. Туберколоза 240;
11. Анемија 240;
12. Срцеви болки 240;
13. Нервни пореметувања 240;
14. Пост оперативно 240;
15. Тежок облик на асма 1080;
16. Тумор на мозок и дебело црево 1080;
17. Разубавување на тенот 180.

За возрасни од 4-от до 5-от ден се пијат по 3 изматени јајца да се навикне организмот, а потоа по 5 јајца до крајот на терапијата.

За деца до 2 год. – 2 јајца на ден,
до 5 год. – 3 јајца на ден,
до 10 год – 4 јајца на ден.

Јајцата да се пијат изматени, или како фрапе, во комбинација со мед и ли со сезонско овошје половина час пред доручек, на гладно.

Јајцата се чуваат во фрижидер (1-4 степени целзиусови) до 60 дена и се конзумираат живи.