Слабеење

Трчај и оди... 20 минути сесија на трака за трчање, особено кога условите за тренинг на отворено не се толку наклонети.

Во случајот на луѓе кои имаат надпросечна тежина и мака мачат со нормализирање на дебелината, првите 5% од слабеењето носат и најголеми придобивки по здравјето. Да видиме што значи да ослабеш само 5%?

Па дури и ако не се прави некоја значителна разлика во вагањето после долготрајните тренинг и хранителни режими, не треба да се паѓа во очај. Две прелиминарни студии велат дека вежбањето прави промена на типот на масните наслаги, претворајќи ги „лошите“ во „добри“. 

Ако постоеше нешто како „лесно слабеење”, тогаш оваа програма ќе беше една од потешките. 

Згодното тело што го посакуваме, не сите го добиваме. Трудот не е единствен фактор при губењето тежина и добивањето мускулна маса. Голема улога во целиот процес игра соодветниот план за тренинг како и исхраната. 

Губењето на вишок килограми знае да биде само половина добиена битка. Она што честопати е потешкиот дел е задржување на новата килажа и борбата со враќањето на килограмите. Подолу ви сервираме неколку одлични совети за оваа проблематика. 

Facebook