Сила и издржливост

Чучањот е незаменлива вежба. Се изведува во сите спортови, на сите нивоа и било кој силов тренинг за нозе би бил незамислив без оваа едноставна а комлексна вежба. Која и варијација на истата да ја одберете со сигурност ништо нема да загубите, сепак некои варијации можат да направат клучна разлика и со тоа да го зглемат ефектот.

Тестостеронот е хормон во човековото тело кој игра многу важна улога во секојдневното функционирање. На спортско поле за тестостеронот се поврзани сериозни допинг скандали и низа на истражувања кои ја потврдуваат неговата незаменливост во поглед на спортските перформанси и резултати. Но, ако високи нивоа на тестостерон значат подобри достигнувања, знаете ли како да препознаете кога вашето тело е во дефицит со овој хормон и како истата состојба да ја превенирате или надминете?

Постојат безброј вежби за овој дел од телото, а сите оние кои се базираат на едноставното чучнување и исчекорот се едни од најдобрите. Доколку сте во потрага по некоја нова варијанта на вежба за нозе која на максимален начин ќе придонесе за развој на нивната сила и ефективност, тогаш буграскиот исчекор нека биде неизоставен дел од вашиот тренажен циклус за сила.

Здраво дечки како сме? Пак ние со едно ново видео за личен рекорд на еден од нашите тренер во Атлетикс Фитнес. Иако многу луѓе се плашат од вежбава, правилното изведување доведува до многу бенефити како зацврстување на мускулатурата и намалување на болките во рбетот.

Качувањето на јаже е вежба за целото тело која се изведува од древни времиња. Оваа вежба е одличен тест за силата на горниот дел на телото, но исто така и одличен начин за развивање на сила генерално. Со неа ќе ги тренирате сите мускули на рацете, грбот, рамената и стомакот, а во исто време ќе ги подобрите агилноста и координацијата на движења.

Некое скандинавско натпреварување во кревање тежини. Тројца снажни мажи дигаат некоја бесна килажа, ама Nма една важна разлика. Еден од нив е „Планината” од Игра на Тронови.

Овој викенд во просториите на КросФит Скопје се оддржа 5-от КросФит Скопје Зимски Предизвик.

Здраво дечки како сме? Не сме се виделе одамна... Затоа почнавме со нов вид на видеа наречени тренинзи на старата школа. Вежбаме интензивно без никакви машини, само нашето тело и шипка. 

Се до почетокот на 70тите години на минатиот век и појавата на скапите и луксузни справи и фитнес центри, изометријата била неизоставен дел од тренажниот процес. Ова е потсетник за тоа дека не секогаш морате да поседувате или изнајмувате скапа опрема за да развиете сериозна мускулна сила и издрливост. Ова е обид за враќање на изгубениот сјај на изометријата.

Facebook