Спорт

Kinesio Taping е техника на лепење на "Kinesio Tex" ленти ,кои се дизајнирани да го забрзаат процесот на природно лекување на организмот, обезбедувајќи поддршка и стабилност на мускулите и зглобовите, без нивно ограничување .
"Kinesio Tex Tape", е еластична адхезивна лента развиена од јапонскиот kиропрактичар Др.Кензо Касе. Toa е хипоалергена , водоотпорна лента направена од памучни влакна со акрилен лепак која може да се користи неколку дена, безбедна за користење од широка популација од спортисти до педијатриски пациенти.

Имам 22 години и општо со параглајдинг се занимавам точно една година...

Како и кога настанува, колку и какви етапи се возат, зошто е толку тешко, како било порано, а како сега, што е пелотон, кои се „слугите” во тимот и уште многу други прашања објаснети во нешто околу 10 минути анимирано видео за најпознатиот велосипедски настан на планетава. 

Општо познат факт е дека пливањето е една од најдобрите физички активности за човековото тело. Без разлика на пливачкиот стил кој ќе го одберете, резултатите по вашето тело и ум ќе бидат и тоа како позитивни. Но, сте се запрашале ли некогаш која пливачка техника го активира вашето тело најмногу?

Како и што рекле античките Грци: "Ако сакате да се бидете силни - трчајте. Ако сакате да бидете убави - трчајте. Ако сакате да се биде паметни - трчајте ". Очигледно, тие имале право за оваа поговорка.

Невропатолог пронаоѓа дека кај 110 од 111 починати НФЛ рагби играчи, патолошкиот наод потврдува присуство на хронична трауматска енцефалопатија - дегенеративно заболување кое е поврзано со повторувачки удари по главата. Зезнатата работа е тоа што (засега) истото може да се дијагностицира само пост-мортем, а и рагбистите не се единствените на мета. 

Топло е, а вас ви е премногу компликувано и напорно да одржите чекор со вообичаените тренинзи. Паузата е опција, но уште подобар би бил активен одмор во комбинација со малку забава. Што велите за активност која ќе ви биде и предизвик и релаксација во исто време. Што велите за малку веслање кајак... 

Фотогалерија од отварањето на новиот БолдерБар во Скопје

Повеќе инфо

Во организација на Македонската кошаркарска федерација (МКФ), а со целосна поддршка на Македонскиот олимписки комитет (МОК), легендарниот кошаркарски тренер, г-ѓа Марина Маљковиќ, одржа тренинг со најдобрата македонска кошаркарска женска сениорска репрезентација.

Една од најпознатите светски велосипедски трки во нејзиниот полн ретро стил. Шпагети без раце, превои со 3 метри снег и многу други интересни делови.

Извор 

Facebook