Општо

Принципот на Mirror Therapy е употреба на огледало да се создаде рефлективна илузија на зафатениот екстремитет, со цел да се "измами" мозокот во размислувањето дека самото движење е реално односно се случува без болка. 

Доколку сте меѓу фанатиците кои одбиваат да ја остават даската во гаража за време за зимата, тогаш сигурно повеќето би помислиле дека сте луди што настојувате дека и ладните месеци се супер за SUP.

За да ги закачиш скиите или цепинот на ранец, нормалниот начин е да го извадиш ранецот, да ја закачиш и затегнеш опремата на соодветните места (гуртни) и да продолжиш со она што го правиш. Сепак, доколку ви е потребно побрзо и поефективно да ја закачите оваа опрема, а истата да ви биде брзо достапна во следниот период од качувањето, тогаш методот на „Худини” е одличен.

Според мејнстрим светски и МК фитнес, тоа е некоја комбинација од способности како: да направиш чатаљон брпи-а, да пузиш низ кал (иако нема кал) или па потната рефлексија од вашите мускули да светка, ѕвездено додека трчате некаде во далечината. Ако прашате повеќе од 10 луѓе тие веројатно ќе ви кажат дека "кардиото" или, пази фенси "conditioning" се најважни за да се влезе во форма (и најверојатно ќе додадат дека они тоа не го прават дека им е досадно и дека маразат кардио). Дали треба да трчаш со саати или да тренинраш ко Navy SEAL за да бидеш во добра физичка кондиција?
За повеќето, сите, одговорот е не.

Не постои човек кој барем еднаш во животот не се соочил со оваа чудна болка која доаѓа потполно ненајавено и неочекувано. Освен што е многу непријатна таа може комплетно да ви го расипе зацртаниот тренинг или да ви го уништи ентузијазмот да спортувате и рекреирате.

Трчањето е спорт на отворено за кој ретко кога има совршени услови за тренинг. Честопати тренингот е пропратен со силен ветер, високи температури, дожд, магла, влага а понекогаш и со екстремно ниски температури. Да се биде тркач значи да се биде посветен на спортот дури и кога температурата е длабоко во негатива.

„Од неодамна во моето мени го внесов и Нутри протеинскиот леб на Жито Лукс кој содржи висок процент на протеини и е многу вкусен. Многу често ме прашуваат дали смее да се јаде леб. Да, може да се јаде Нутри протеинскиот леб на Жито Лукс.”

Активното обновување на телото се однесува на било каква физичка активност која се изведува со низок интензитет и е различна од вашиот вообичаен тренинг. Многу сакаат да одмараат еден или два дена, но искусните сакаат да ги релаксираат мускулите со активирање на целосно различни мускули од оние што нормално се користат.

Ако некогаш во животот сте се бавеле со интензивна физичка активност или пак сте трчале маратон, веројатно ви е познато дека цврстиот ментален став е подеднакво важен како и физичката подотвеност. Сте се запрашале ли зошто е тоа така?

Таи Чи Чуан е кинеска вештина која во својата суштина ја носи идејата на таоизмот и смислата на егзистенцијата во својата микро- и макро- космичка поврзаност со природата и со универзумот.

Facebook