Фитнес

Ако се занимавате со кросфит тренинзи тогаш голема е веројатноста дека на оваа вежба сте помодреле од напор, а ако се занимавате со било кој спорт на аматерско или професионално ниво, тогаш со сигурност сте вежбале некој сегмент од Manmakers-ите. Вежба за цело тело со која на максимално ниво ќе согорувате калории и ќе формирате мускулна издржливост - запознајте ги Manmakers-ите кои воедно не се само за мажи. 

Сезоната на интензивни тренинзи и трки е завршена. Следува период кој е исклучително важен за вашето тело. Ова треба да претсавува време во кое одново ќе ги наполните батериите за да влезете свежи и мотивирани во новиот циклус на натпреварувања.

Ако сте "заситени" од вообичаените вежби со тегови, ако ви е потребна промена во силовиот тренинг, ако ви фали функционалност, тогаш ова парче опрема ќе биде вистинско освежување кое ќе ви донесе повеќекратна корист.

Ако постои адекватна замена за скапите и модерни фитнес центри тоа секако се едноставните и навидум прости еластични траки. Овој дел од спортската опрема е нешто што топло би му го препорачале на речиси секој активен спортист или на секој почетник во спортот.

Без разлика дали се бавите со спорт заради одржување телесна тежина, хоби или професионално, постојат неколку клучни делови на кои морате да обрнете екстра внимание доколку сакате да добиете максимални резултати. Ви ги претставуваме трите основи на секој спорт без кои тренингот би бил некомплетен.

Предходно се запознавме со тимовите што учествуваат на Фит предизвикот и вежбите што треба успешно и брзо да ги поминат за да поентираат. Оваа недела имаме микс галерија со интересни фотки од досегашните натпреварувања...

Да се живее во духот на модерното општество подразбира успешно менаџирање на времето. Ако вашиот начин на живот не ви дозволува екстра време за физичка активност или посета на фитнес центри, тогаш Табата тренингот е совршен избор за вас.

Кружниот тренинг е одличен начин да ја подобрите подвижноста, цврстината и издржливоста. Ваквиот тренинг е микс од 6 до 10 вежби кои се изведуваат една по друга и секоја вежба се изведува во точно определен број на повторувања или зададено време.

Тренингот во вода, за најголем дел од тркачите и спортистите воопшто, е поврзан со процесот на рехабилитација по здобиената повреда на нозете или долниот дел од кичмата, но она што малкумина го знаат е дека трчањето во вода, посебно во длабока вода, е одличен начин за превенција на повреди и специфичен тренинг кој е возможен единствено во водена средина.

Ако по било кој основ, физичката активност во доба на бременостa ја сметате за помалку опасна и рискантна работа и решавате удобно да бидете мрзелива трудница, прочитајте што велат современите научни истражувања на оваа тематика.

Годишните одмори за најголем дел од луѓето подразбираат комплетно препуштање на задоволствата и награда за минатиот труд. Сепак една малку помала група на „зависници'' нема да издржи 10тина дена без никаква активност. Токму за нив, идеална замена за стандардниот тренинг е трчањето на песок. 

Facebook