таг / здравје

Обезбедете за себе и своето дете природна заштита од воспаленија на уво, нос и грло!

Од една страна витална и многу важна реакција на организмот, но од друга причина за низа заболувања и незгодни состојби. Воспалението, особено хроничните верзии се виновни за еден куп причини за на доктор, но не и ако вежбате и башка миксате различни видови на вежби.

Што е Астаксантин? Астаксантинот е производ добиен од внимателно култивирана микро алга Haematococcus, која ја обезбедува дневната потреба од моќен антиоксидант.

Астаксантинот помага при третирање на Алцхајмеровата болест. Антиоксидансите ги стимулираат Т-лимфоцитите, го подобруваат отфрлањето на непознати ткива и клетки и го зголемуваат дејството на т.н. клетки убијци.

Во последните неколку години свесноста на луѓето за добро здравје и благосостојба на организмот значително се зголеми. Свесноста за зголемената стапка на смртност од хронични болести, разубавување и забавување на процесот на стареење се најчестите причини зошто луѓето бараат алтернативни начини.

Однапред ќе кажеме дека истражувањето се однесува за британските дечиња, но она што ние го сметаме е дека генерално гледано, трендот на лошата исхрана и пиењето газирани и зашеќерени глупости наголемо расте, па несомнено ја зафаќа и нашава младина. Затоа важно е да се преземат мерки за намалување и искоренување на овие навики уште од најраната возраст... 

Почнува, делот од годината со диети за извоз — јуен, Орниш, Хроно, макарони и чоколадо, бејби храна диета и сите други шеми кои ви го намалуваат IQ-то и ви ја одземаат гордоста само за некое килце масти. Помалку. Повеќето од нив, колку и да се бизарни или не, работат...барем некое време. Она што треба да го направиме, е да ги пуштиме низ сито сите овие диети и да видиме дали воопшто има зрно вистина? Дали има некоја ефективна стратегија и дали е можно сите овие диети да имаат нешто заедничко?

Ако во последно време се чувствувате истоштено, споро се опоравувате по напорните тренинзи, имате дигестивни проблеми или можеби се опоравувате од некоја вирусна настинка, пробиотиците се првиот избор за вас.

Македонскиот олимписки комитет (МОК) информира дека на 2 Декември 2016 година, согласно редовната спортско-медицинска едукација која ја спроведува Здравствената комисија на МОК, ќе биде одржан еднодневен спортско-медицински семинар од областа на спортската травматологија и превенцијата на спортски повреди на кој ќе учествуват наши реномирани специјалисти од областа на спортската травматологија и ортопедија, рентген дијагностиката и спортската медицина.

Ова е филм за шумата. Ова е истотака филм за тебе. 

FB Препораки