таг / видео

Во период од 130 години магазинот го менуваше својот изглед но никогаш не ја напушти посветеноста за истражување на планетата во нејзината целост. Дополнително, ќе ви се разјасни зошто логото на магазинот е жолт правоаголник. 

"Засекогаш останете деца. Секогаш чувствувајте возбуда и бидете восхитени од големи работи, како што е воздухот и звуците на изгрејсонцето. Ако морате, носете ја вашата маска која ќе ве заштити од светот но ако дозволите детето да исчезне од вас тогаш сте мртов" - Ричард Бах

Жан Баптис Шанделиер е француски професионален параглајдерист и автор на повеќе луди видеа и спотови поврзани со летање, но последниот негов проект насловен како Weightless - Бестежинска состојба е вистинско ремек-дело во акробатското летање. 

Македонија е земја чии што три четвртини (75%) од територија ја сочинуваат планини кои во себе кријат најразновидни природни убавини, географски и растителни појави и реткости. Не постои подобар начин за истражување, изучување и уживање во природните убавини на една земја, од планинарењето.

Во организација на ПСД „Бистра" викендот 22-24 септември се одржа есенскиот богомилски марш од Богомила - Чеплес - Солунска глава - Караџица - Водно.

Фантастична компилација на некои од најдобрите изиграни пинг-понг поени во изминатата 2017 година. Спремајте палките и правец на маса.

Спортските приказните на осум македонски спортистки како инспирација за многу други наши надежни и идни женски таленти!

Ткалавантин Дург е планинарска патека во Индија што се издига во висина од 700 метри има тесни стрмни скалички без ограда... и остра провалија. За оваа патека потребни се околу 6 часа внимателно симнување. Дефинитивно авантуристички за планинари без проблеми со вертиго и страв од височини!

Во видеото подолу можете да погледнете една од многуте вежби за подобрување на брзината. Видеото е брзински тренинг на фудбалерите, но може да се искористи и за другите спортови како што се ракомет, кошарка или одбојка.

FB Препораки