таг / велосипедизам

Цела вечер не заспавме. Не знам што ни беше. Го слушав Марко како се врти на креветот, значи не спие. Јас спиев на подот и можеби од тврдото не можев да заспијам. Ама сум спиел и на бетон и на бекатон плочки па сум немал мака. Не знам што ми беше вечерва. Марко тврдеше дека е од магнезиумот што го испивме пред спиење. Можеби.

Една од најпознатите светски велосипедски трки во нејзиниот полн ретро стил. Шпагети без раце, превои со 3 метри снег и многу други интересни делови.

Извор 

За спортистите кои се бават со спортови на отворено како што е велосипедизмот, одењето во фитнес центри и не е најомилената активност. Да се биде опкружен со најразлични справи и машини, затворен во четири ѕида е сосема поинакво доживување од она кое ви го нуди природата. Без разлика на ставот кој го имате кон сето ова, силовиот тренинг е нешто што едноставно мора да биде составен дел од вашата омилена активност.

Она што следува за шестото издание на еден од најдобрите вело-рекреативни и спортски собири на отворено - Мариово Офф-роуд 2017 е една мини реконструкција која цели за враќање кон корените на првичната замисла на фестивалот - спокој, уживање и сплот со прекрасната природа на регионот. Затоа решивме да поразговараме со Слободан Трајковски кој ни откри нешто повеќе за следново издание. Се гледаме во мај... 

Екипата на We Love Cycling направи еден интересен проект во кои се покриваат сите невозможни услови и „ма каква инфраструктура” за возење точак низ еден од најгусто населените градови во светот - Бомбај. А ние мислевме, Скопје, Тетово НаТочак.... 

Сакав да тргнеме што е можно порано заради жешкото време, да возме до Велешко езеро, таму да правиме голема пауза, и попладнето да продолжиме. Според планот тој ден требаше да стигнеме до езерото Калиманци и да спиеме на брегот. Тоа е огромна километража. Но бидејќи ни беше прв ден, мислев дека би можеле да го постигнеме тоа. Но планот многу ќе се измени.

По трет пат се одржува велосипедскиот настан АЗОТ 2017 MTB предизвик. Датумот за овој настан оваа година е закажан за 27-28 мај, односно последната недела од месец мај.

Ок, временските услови се совршени за возење велосипед. Станувате навлечени на овој спорт, сè повеќе ве интересираат подолгите тури и размислувате за првата 100ка. Дали знаете што се треба да направите или ви е неопходно за еден таков подвиг?

На англиски си постои еден убав термин кој го означува оној пат кога шоферот од паркираното возило практично ќе го сокрши велосипедистот со тоа што ќе му ја отвори вратата пред тркало. Терминот doored - во наш слободен превод да те „извратарат” е реален и сериозен проблем во градскиот велосипедизам низ светот, а во Холандија како една од нај културните и развиени земји за ова, постои и „холандско посегнување” како превентивна мерка за вратарењево велосипедисти. 

Бугарските ентузијасти за долги и напорни велосипедски возења успеаја да ги изминат 682-те километри на Дунав Ултра за помалку од два дена. Оваа година предизвикот беше исполнет со комбинација од трчање и велосипед. 

FB Препораки