таг / велосипед

За важноста на визуелизацијата и имагинацијата во спортот читајте ТУКА

Сите го знаат и речиси сите научија да возат велосипед на легендарното Пони. Дваесет години по последниот модел на словенечката Рог, Пони се враќа на пазарот и тоа во полн сјај.

А како ли возат точак во зима? Еве вака... Во следните четири минути, Бојана и Александар од Макадам360 ќе ви објаснат некои од најважните детали за возење на вашиот велосипед во зима. 

Новата епизода снимена со ретко откачениот велосипедист на Ред Бул Дени МекАскил е сместена длабоко во шкотската селска идила каде на глупостите им нема крај. П.С. - Ако мислевте дека на типов му успеваат финтиве лесно и од прва, изгледајте го видеото до крај каде следат кадрите од „зад сцената” за да видите дека не е баш така наједноставно да се игра улогата...

Точкарско видео во Македонија? Дали си ти нормален бе? 

Нашиот тим е сведок дека Скопје има перфектна почва за велосипед, тука нема збор, ама РСБСП сака да ве потпраша нешто поконкретно на оваа тема, за дечките да имаат увид како да ги подобрат работиве. Па одвоjте неколку минути - пополнете анкета. 

Сакате да живеете подолго? Да го намалите ризикот од развој на канцер? И болести на срцето? Тогаш одете на работа со велосипед.

Ова ќе биде најголема рекреативна мрежа некогаш изградена од една држава во светски рамки...

Овој викенд на 25 и 26 јуни Велосипедскиот Клуб „Актив” од Струмица организира дводневни активности во прекрасната природа на планината Беласица. На репертоарот се нудат велосипедски тури, посета на историски места, уживање во познатите водопади на Беласица и искачување на највисокиот врв Тумба. 

За сите велосипедски механичари и загрозени точкарски души подоле имаме видео во кое се направени безброј мали интересни, глупави а понекогаш и корисни иновации со помош на старите, веќе за фрлање, предни менувачи. Сепак, една од нив отстапува по функционалноста и реалната примена која би можела да ја има во една велосипедска работилница - отварачот за пиво. 

FB Препораки