таг / тренинг

Од една страна витална и многу важна реакција на организмот, но од друга причина за низа заболувања и незгодни состојби. Воспалението, особено хроничните верзии се виновни за еден куп причини за на доктор, но не и ако вежбате и башка миксате различни видови на вежби.

Веруваме дека сите што некогаш се бавеле активно со некој спорт, се нашле во ситуација да си го постават ова прашање. Потерата по фамозните "плочки" на стомакот честопати може да биде психолошко оптеретување посебно за оние кои очекуваат брзи резултати. Ајде да видиме дали вежбањето стомак треба да биде секојдневно и дали единствено квантитетот сосебе носи успех?

Сезоната на интензивни тренинзи и трки е завршена. Следува период кој е исклучително важен за вашето тело. Ова треба да претсавува време во кое одново ќе ги наполните батериите за да влезете свежи и мотивирани во новиот циклус на натпреварувања.

Зголемете ја мускулната маса со рестрикција на крвниот проток...

Тркалото за вежбање на стомачните мускули е едноставна и компликувана направа во исто време. На прв поглед тоа е само тркало со рачки од двете страни, а дополнително, доколку набљудувате некој кој е искусен со ова парче опрема, може да стекнете погрешен впечаток дека оваа вежба е многу лесна. Суштината е потполно различна. Ова е вежба која спаѓа меѓу најкомплексните кога е во прашање работата на стомачните и јадрените мускули и начинот на кои истите се ангажираат.

Ракометарот Филип Миркуловски на својата фејсбук фан страна постираше интересен тренинг како дел од подготовката за престојното Светско првенство во ракомет кое ќе се одржи оваа година во Франција. Тренингот е воден од Димитар Шавкуловски. 

Да се живее во духот на модерното општество подразбира успешно менаџирање на времето. Ако вашиот начин на живот не ви дозволува екстра време за физичка активност или посета на фитнес центри, тогаш Табата тренингот е совршен избор за вас.

Кој не сака да гледа Ски скокови? Веројатно не постои човек кој барем еднаш не одгледал докрај некое натпреварување во овој спорт. Освен што очигледно е потребна неверојатна храброст, сте се запрашале ли некогаш како изгледа тренингот на овие луѓе и што се тој опфаќа?

Трчај и оди... 20 минути сесија на трака за трчање, особено кога условите за тренинг на отворено не се толку наклонети.

FB Препораки