таг / совети

А како ли возат точак во зима? Еве вака... Во следните четири минути, Бојана и Александар од Макадам360 ќе ви објаснат некои од најважните детали за возење на вашиот велосипед во зима. 

Да се живее во духот на модерното општество подразбира успешно менаџирање на времето. Ако вашиот начин на живот не ви дозволува екстра време за физичка активност или посета на фитнес центри, тогаш Табата тренингот е совршен избор за вас.
Добрата форма е основа на секој спорт, но за да ја постигнете потребена е редовност и посветеност во тренингот. За разлика од трчањето на рамен терен, во планинското трчањето техничкиот аспект на теренот и менталниот фокус се дополнителен предизвик на патот до совршена тркачка форма.

 Прочитајте некои основни насоки и совети за подобрување на вашата форма со што ќе го зголемите вашето целокупно уживање на овој одличен спорт во природа. 

Етикетирајте ја лошата енергија како сакате, можеби се чуствувате уморни, апатични, без мотивација, физички и емотивно, но таа може да ви наштети на перформансите во работата, на одлуките да се чувствувате повеќе депресивни, повеќе апатични, немотивирано и потполно празни и безнадежни.

Се до почетокот на 70тите години на минатиот век и појавата на скапите и луксузни справи и фитнес центри, изометријата била неизоставен дел од тренажниот процес. Ова е потсетник за тоа дека не секогаш морате да поседувате или изнајмувате скапа опрема за да развиете сериозна мускулна сила и издрливост. Ова е обид за враќање на изгубениот сјај на изометријата.

Трчањето е спорт кој во голема мера се разликува од другите спортови на издржливост како пливање или велосипедизам. Ова е така првенствено заради тоа што во овој спорт постојано ја носите и чувствувате вашата сопствена тежина и второ затоа што формата и економичноста на движењето се нешто од кое во голема мера зависи успехот и крајниот резултат. За да го постигнете сето ова потребна е посветеност и уште поважно константност.Откако зимската сезона ни чука на порти доста порано од вообичаеното, сакаме да споделиме едно добро парче медиа кое преку пет вистински животни приказни опфаќа едни од најчестите превиди кои ги правиме на снегот кои, честопати, знаат да завршат со сериозни последици. Планините нè повикуваат, но бидете сигурни дека сте целосоно спремни да одговорите на нивниот повик. 

Ама ај шо ќе ти се најдат за нозете, него и животчето може да ти го спасат, се разбира, ако знаеш да ги употребиш паметно. Ајде одиме во стилот на Беар Грилс... 

Знаци за недостаток на омега масни киселини се: брзо заморување, сува кожа, опаѓање на косата, слаба меморија, имунолошки нарушувања, слаба периферна циркулација, менување на расположението и депресија.

Триатлонот е спорт кој во вистинска смисла на зборот ја става на тест човековата издржливост. Овој олимписки спорт составен од три дисциплини (пливање, велосипедизам, трчање) е еден од најбрзорастечките спортови во светот и спорт кој и во иднина дефинитивно ќе расте. Може да биде оддржуван во различни должински формати, а заедничко за сите нив е хаотичниот групен старт.

FB Препораки