таг / скијање

Сем Антаматен е про-скијач кој е израснат на падините на Матерхорн и околните алпски врвови близу Цермат каде покрај убавите снежни падини, типчето има и доста природно креирани елементи за неговата високо адреналинска забава. Глечери, пукнатини, мразови и останати зимски формации се само дел од неговото секојдневие... 

Откако зимската сезона ни чука на порти доста порано од вообичаеното, сакаме да споделиме едно добро парче медиа кое преку пет вистински животни приказни опфаќа едни од најчестите превиди кои ги правиме на снегот кои, честопати, знаат да завршат со сериозни последици. Планините нè повикуваат, но бидете сигурни дека сте целосоно спремни да одговорите на нивниот повик. 

Здосадени од популаризираните скијачки центри низ Европа, петмина скијачи, бордери и филмаџии тргнуваат на патување во потрага по балканската скијачка дивина. Нивната дестинација - „Проклетите планини”... 

Иако не треба да си метеоролог за да приметиш дека најголемиот дел од прогнозите за глобалното затоплување се остваруваат, една опширна студија на ниво на скијачките центри во Швајцарија прецизно ја покажа бројката на изгубени снежни денови во еден релативно мал временски период.

Минатата сезона група од осум бугарски скијачи спакувале куферите и стегнале новчаник за искуството наречено Џапау. Повеќедневно скијање во скогаш длабоките шуми на Хокаидо скоцкани во помалку од 5 минути. Уживајте...

Во 2013 година екипава снима еден откачен ски скок на Аксел Петерсон од едни стени во Монтана но при доскокот неговата ГоПро камера се откачува и паѓа во длабокиот снег. После три години Аксел се враќа во потрага по камерата и ја наоѓа. Доволно добро за супер приказна... 

Еуроспорт денес објави дека скијачка Тина Мазе се придружува на ѕвездената екипа на спортисти кои на Еуроспорт ќе ги следат зимските игри и се подготвуваат за пренос од Пјонгјанг.

Дечињата од ски клубот АСК Скади Скопје, дел од годишниот програм за тренинг, тековна тренинг сесија во Хинтертукс, Австрија.

Сме виделе убави спортски пријателства на релација човек - куче, ама до волку да се уиграни со скијањево... 

FB Препораки