таг / ски скокови

Ок, можеби ски скоковите немаат традиција на нашето поднебје, но турнејата „Четири скокалници” од секогаш имала многубројни фанови. Повеќе од половина век, новогодишното утро на многу луѓе им започнува со овој настан.

Кој не сака да гледа Ски скокови? Веројатно не постои човек кој барем еднаш не одгледал докрај некое натпреварување во овој спорт. Освен што очигледно е потребна неверојатна храброст, сте се запрашале ли некогаш како изгледа тренингот на овие луѓе и што се тој опфаќа?

Бидејќи Планица и Гармиш баш не се достапни за моментално карање, подучување и советување на ски скокачот, тренингот, бар дел од него се префрла во воздушен тунел. Реплицирани се сите елементи, само што тренерот ти е до рамо.

Чисто да стекнете повеќе осет и респект за тоа што значи да се лета 246,5 метри на ски скокалница, само тоа...

25,000 гледачи викендов го проследија спектакуларното отварање на најпознатиот шампионат во ски скокови, 4те скокалници кој традиционално се одржува по 61ви пат. Запознајте ги архитектонските зданија без кои ски скоковите во познатиот Гармиш Партенкирхен и останатите скокалници не би можеле да се одржуваат. 

FB Препораки