таг / сила

Чучањот е незаменлива вежба. Се изведува во сите спортови, на сите нивоа и било кој силов тренинг за нозе би бил незамислив без оваа едноставна а комлексна вежба. Која и варијација на истата да ја одберете со сигурност ништо нема да загубите, сепак некои варијации можат да направат клучна разлика и со тоа да го зглемат ефектот.

Качувањето на јаже е вежба за целото тело која се изведува од древни времиња. Оваа вежба е одличен тест за силата на горниот дел на телото, но исто така и одличен начин за развивање на сила генерално. Со неа ќе ги тренирате сите мускули на рацете, грбот, рамената и стомакот, а во исто време ќе ги подобрите агилноста и координацијата на движења.

Редовното применување на тренингот за сила гарантирано придонесува до зголемена енергетска ефикасност и значително намалување на можноста за повреди. Сепак, во светот на фитнесот постои дилема, дали овој тренинг треба да се изведува со повеќе повторувања а помала тежина или со поголема тежина и помалку повторувања. Што е подобро?

Здраво дечки како сме? Не сме се виделе одамна... Затоа почнавме со нов вид на видеа наречени тренинзи на старата школа. Вежбаме интензивно без никакви машини, само нашето тело и шипка. 

Се до почетокот на 70тите години на минатиот век и појавата на скапите и луксузни справи и фитнес центри, изометријата била неизоставен дел од тренажниот процес. Ова е потсетник за тоа дека не секогаш морате да поседувате или изнајмувате скапа опрема за да развиете сериозна мускулна сила и издрливост. Ова е обид за враќање на изгубениот сјај на изометријата.

Во светот на фитнесот постојат две "радикално" спротиставени страни. Едни кои користат екстра тежини (тегови и сите пропратни елементи) и вторите кои вежбаат единствено со својата тежина. Ова е статија се однесува токму на овие вторите иако сме убедени дека сите може да имаат и те каква корист.

Прочитајте зошто овие аминокиселини ви се неопходни при секаква физичка активност...

FB Препораки