таг / мотивација

Подолу ќе ѕирнете едно кратко видео интервју со Страус Зелник, директорот кој има зацртано дека неделните периоди за тренинг ќе ги третира со ист приоритет како и состаноците и работните часови, а не како опција за забушавање и откажување - како што најчесто луѓето прават. Мотивациона дополна се неговите 59 години, физичката спремност и изглед, а и фактот дека тој работи како директор на компанија за развивање на видео-игри.  

Според последните истражувања, позитивниот однос кој треба да нè инспирира и поттикнува, всушност ни го попречува патот кон успехот и исполнување на нашите соништа.

Уличен тренинг низ Скопје за ваша мотивација...

Отворено писмо до сите што сакаат да бидат про-спортисти. 

Мотивационо видео од љубител на овој спорт за посветеноста, издржливоста и поместувањето на границите... 

Мала забава која претходи со многу тренинг.

Дали неуспехот е позитивна можност да се научи и подобри, или е негативно искуство што го попречува успевањето? Како родителите одговараат на ова прашање има големо влијание на тоа колку децата ќе мислат дека можат да го подобрат нивниот интелект преку напорна работа.

Ако во последнава недела откако е искочено видеото успеавте барем еднаш да го погледнете истото и да останете со воодушевени од упорноста и духоот на безбројте параолимпијци низ светот, тогаш продолжете понатаму и запознајте дел од нив. 

Искрено, ова е една од основните пораки кои ние како веб-портал сакаме да ги пренесеме...

Ако сте се фатиле во ситуација како се мамите сами себе за некоја тазе и позитивна промена (вежбање, одење во природа, баталување на хамбургерот и слично) во вашиот живот, можеби треба да се синхронизирате со холивудската грамада Двејн Џонсон - Карпата па тој малку да ве подбере. 

FB Препораки