таг / кардио

Иако кратките и долгите атлетски дисциплини технички спаѓаат во една иста активност - трчање, тие драстично се разликуваат на еден куп полиња. Само тргнете од градбата на спринтерите во однос на онаа од маратонците и на сите ни е јасно дека нивните тела се вајаат за различни патеки, брзини и дистанци. Сепак, тоа не значи дека ефектите од тренинзите не може да се преклопуваат... 

Темпо тренингот е вид на тркачки тренинг кој се трча на или околу границата на лактатниот праг. Едноставно објаснет, ова е брзина на која доаѓа до наталожување на млечна киселина во мускулите на нозете а тренингот на оваа брзина ни помага да го подигнеме нивото на лактатниот праг, односно да трчаме побрзо пред мускулите да почнат да се заморуваат.

Во последните неколку декади, трчањето и дефинитивно станува еден од најбрзорастечките и најпопуларни спортови на рекреативно и аматерско ниво. 

Иако се уште далеку од пазарот, овој прототип на стационарен велосипед во комбинација со машина за перење алишта изгледа ептен домаќински, ама не сме сигурни дали и доволно практичен. 

Никогаш не сме биле ЗА комплицирање на едноставните алатки кои носат добри резултати, во примеров јажето за скокање кое е одличен елемент за секој тренинг, ама ова со диодиве изгледа интересно... 

Она што веројатно не сте го знаеле е дека во меѓувреме качувањето скали стана спорт кој е во постојан раст и со се поголем број на организирани трки, а ако сте се прашувале зошто качувањето скали е составен дел од тренингот на многу спортисти аматери и професионалци, еве го одговорот.


Во денешно време многу нови програми се креираат, што е добро, се оди напред, зависи кој каде ќе си се пронајде. Од сите, најмногу ми го привлече вниманието Урбанајз- денс фитнес програма, навистина е многу добра, па еве споделувам информации околу овој нов хит!

Неколку совети на што да обрнете внимание кога се спремате за вашата ски или сноуборд сезона. Кај и да е, снегот (се надеваме) ќе дојде, па бидете подготвени за безгрижни денови на ски терените. 

Сигурно сте наишле на многу статии кои што во високи проценти ја изразуваат важноста на сексот во врската. 

Ако последната скулптура што сте ја направиле на песокот од плажа било замок, тогаш целосно сте утнале вежбање на оваа локација.

FB Препораки