таг / јога

Јогата е традиционална источна дисциплина која нуди бројни здравствени придобивки, без оглед на возраста и фитнес нивото. Овој систем кој вклучува голем број на специфични пози за зајакнување на речиси сите делови на телото, позитивно влијае врз флексибилноста и цврстината, носејќи ги притоа телото и умот состојба на мир. Сепак, многу луѓе се во заблуда во врска со конвенционалната јога пракса. Ајде да разјасниме некои од нив:

Изминатата недела, (19 Јуни) во Скопје Сити Хол се одржа спектакуларен настан во повод обележувањето на Меѓународниот ден на јогата, под покровителство на Индиската амбасада за Македонија и Бугарија, а во организација на Уметност на живеење Македонија.

На запад се развива нов тренд во одржување разновидни тренинзи на мирни води со помош на специјалните постелки aquabase, дизајнирани за да ја предизвикаат вашата стабилност и баланс.

Јогата е медитативно-физичка дисциплина со безброј следбеници низ целиот свет. Влијанијата на времето заедно со моменталното опкружување во одреден дел од светот направиле да се појават многу различни варијанти на истата. Па така во целото јоги-семејство на видови и подвидови, се појавува и една модерна Јога интерпретација наречена Пиво-Јога...

Прекрасна акција за децата од Бали каде јогата е духовно наследство, но поради комерцијалноста што ја доживува тие времено се оддалечиле од праксата заради перцепцијата дека јогата е скапа и за странци...

Машката сирена и јогин Александар Батуев се нурнува во водите на Ко Тао во Тајланд и практикува јога под вода само со наочари како дополнителна опрема...

Многу луѓе сметаат дека не се „ранобудци" и станувањето им е проблематично, но има и такви што уживаат во утринската тишина, мирот и можностите што им ги нуди утрото, бидејќи ги препознале неговите придобивки.

FB Препораки