Општо

Секоја година се прават по стотици студии посветени на откривање на најефективните начини за слабеење, како да ја одржите тежината, како да бидете поздрави и да имате повеќе енергија. Научниците се сложуваат дека следните неколку промени во вашите секојденевни навики може да ве одведат на патот кој поубава става и подобро здравје. Следуваат пет највлијателни студии од минатата година...

Ако сте навлечени на хумус или ја почитувате петочната традиција на бело гравче тогаш редовно фрлате во неповрат една високо квалитетна течност - аквафаба. 

Една активна состојка која се наоѓа во лутиот црвен пипер може да биде клуч во борбата против ракот на дојка. Научниците од Универзитетот Рухр во Германија открија дека капсаицинот предизвикува самоуништување на зафатените малигни клетки.

Алкохолот не би бил алкохол по дефиниција ако консумацијата на поголеми дози не резултира со пијанство а завршува со мамурлук.

Инфекциите на уринарниот тракт се едни од најчестите клинички симптоми, кои се многу почести кај женската популација започнувајќи од најрана возраст, додека кај мажите се сретнуваат во понапредна возраст кога овие инфекции се развиваат како резултат на застојна уропатија.

Барајќи постојана алтернатива на белиот шеќер, доаѓаме до една протеинска молекула која може да ви го задоволи апетиток за благо, без сите негативни ефекти на рафинираните и артефициелните засладувачи...

Почнува, делот од годината со диети за извоз — јуен, Орниш, Хроно, макарони и чоколадо, бејби храна диета и сите други шеми кои ви го намалуваат IQ-то и ви ја одземаат гордоста само за некое килце масти. Помалку. Повеќето од нив, колку и да се бизарни или не, работат...барем некое време. Она што треба да го направиме, е да ги пуштиме низ сито сите овие диети и да видиме дали воопшто има зрно вистина? Дали има некоја ефективна стратегија и дали е можно сите овие диети да имаат нешто заедничко?

Несоодветна исхрана го спречува губењето на килограми и предизвикува зголемување на телесната тежина. Но освен исхраната постојат и некои други причини што треба да се земат во обзир бидејќи влијаат исто како исхраната...

Астаксантинот помага при третирање на Алцхајмеровата болест. Антиоксидансите ги стимулираат Т-лимфоцитите, го подобруваат отфрлањето на непознати ткива и клетки и го зголемуваат дејството на т.н. клетки убијци.

Речиси секоја диета ги елиминира овие всушност многу важни мактронутрициенси. Во суштина постојат неколку правила кои доколку ги почитувате може да уживате во јаглехиратите без да ризикувате поголемо конфекциско бројче...

Facebook