Храна

Калориите се мерни единици за енергија кои што телото ги добива од храната. Потребни се отприлика 1.800 до 2.000 калории за задоволување на секојдневните потреби на една возрасна жена, која се движи секој ден, а притоа има нормална телесната тежина.

Една нова студија вели дека децата кои јадат почесто риба и рибино масло најверојатно подобро читаат од своите врсници кои не ги внесуваат овие состојки богати со омега 3 масни киселини, пишува DailyMail.

Се верува дека 80 проценти од Американците имаат недостаток на магнезиум во телото, многу важен минерал што е одговорен за повеќе од 300 биохемиски функции во организмот.

Дури во 2017 година МекДоналдс започнува некаква си кампања за служење на плескавици изготвени од свежо месо. Само фрката е тоа што компанијата се сретнува со мал милион проблеми додека да се дојде до стандардот на обичната, свежа лесковачка плескавица. 

Најдобар начин за да симнете килограми е наутро да јадете здрава храна. Следете ги овие 3 правила секое утро и за кратко време ќе имате задоволителни резултати.

Храната може да го забрза метаболизмот, така што ќе да согорувате повеќе калории...

Витаминот К е веројатно најмалку познат витамин, но има важна улога во здравјето на луѓето.

Едно овошје со многу висока содржина на калиум што особено им помага на луѓето кои страдаат од хипертензија...

Фитинската киселина не дозволува да се апсорбираат најважните минерали, иако се присутни во дигестивниот систем. Непотребно ги внесуваме минералите, бидејќи тие не можат да се разложат во крвта. Во процесот на  природната ферментација фитинската киселина се уништува. Зрнестиот леб кој е направен со природно кисело тесто има поголема хранлива вредност.

Во јавноста се повеќе преовладува мислењето дека лебот е штетен за здравјето и дека лебот е главен виновник за вашата тежина. Ние ќе се обидеме да ви објасниме зошто сметаме дека лебот со цело зрно е добар, не ја зголемува телесната тежина на човекот и зошто е здрав за вашето тело и ум.

Ако мислите дека витамините можете да ги добиете без препорака на лекар или некој соодветен за тоа, многу грешите.

Facebook