Факти за кркање

"Со редовно елиминарње на што повеќе токсини од вашата околина, вашето тело ќе започне самото да се лечи, ќе ги спречува болестите и ќе стане посилно и поотпорно отколку што сте замислувале!"~ Д-р. Едвард Грауп III

Калкулатор

Производ: Тежина (g):
Енергија:
Протеини:
Масти:
Влакна:
Јаглехидрати:

Basic

Јаглехидрати
5.70 g
Енергија
25 kcal
Масти
0.30 g
Влакна
0.00 g
Протеини
0.60 g
Јаглехидрати
60.40 g
Енергија
507 kcal
Масти
34.20 g
Влакна
5.50 g
Протеини
3.90 g
Јаглехидрати
0.00 g
Енергија
196 kcal
Масти
13.11 g
Влакна
0.00 g
Протеини
18.11 g
Јаглехидрати
0.00 g
Енергија
124 kcal
Масти
3.24 g
Влакна
0.00 g
Протеини
21.96 g

Tribulus Terrestis e латински назив за билката која е адаптирана да живее во суви и топли климатски предели како јужна Европа, јужна Азија и Африка. Трибулусот е познат и по народните имиња (Бабин Заб и Ѓаволски Трн).

Калиумот е минерална сол (електролит), што е од суштинско значење за балансирање на pH нивото во телесните течности. Тој игра важна улога во регулирањето на крвниот притисок, одржувањето на големината на коските, нервниот систем, срцето, бубрезите и мускулите. Низок внес на калиум во организмот може да предизвика одредени здравствени проблеми.

BCAA се три есенцијални аминокиселини од разграден ланец (леуцин, исолеуцин и валин). Тие се есенцијални поради тоа што телото не може да ги создаде само од другите аминокиселини, затоа потребно да се внесат преку исхраната или суплементите. Важно е да се внесат затоа што сочинуваат 40 проценти од дневната побарувачка на телото од 9-те есенцијални аминокиселини.

Несоодветна исхрана го спречува губењето на килограми и предизвикува зголемување на телесната тежина. Но освен исхраната постојат и некои други причини што треба да се земат во обзир бидејќи влијаат исто како исхраната...

Протеинот од сурутка е еден од двете поголеми групи на протеини најдени во млекото и е најквалитетен извор на протеин.

Инфекциите на уринарниот тракт се едни од најчестите клинички симптоми, кои се многу почести кај женската популација започнувајќи од најрана возраст, додека кај мажите се сретнуваат во понапредна возраст кога овие инфекции се развиваат како резултат на застојна уропатија.

Десерт без маана!

Сè зависи од целите кои ги имате: Тој лош ден кога сте уморни и лошо се чувствувате. Тренингот е завршен, но сега мора да му оставите време на телото да се обнови. Погледнете околу вас, гледате многу луѓе што консумираат банани и друга храна која содржи многу јаглехидрати и повеќето од нив се во добра форма.

Новите диети препорачуваат пиење на поголемо количество чај и кафе. Кафето секако делува врз нашето здравје, но како?

Во Мегамед имавме можност да ги пробаме крекерите на Тина, снаа на Наде, а заклучокот беше дека овој вкус вреди да се сподели. Лесен рецепт за интегрални крекери кои се одличен додаток за чаша пиво... 

Мезе што ќе ве стопли со оглед на надворешните температури...

Спортските пијалоци се составен дел од модерниот спорт, a нивната намена е едноставна - брзо и ефикасно надоместување на изгубената енергија и електролити. Се користат во скоро сите спортови, насекаде низ светот. Можете да ги сретнете во различни пакувања, од различни произведувачи и со различни вкусови. Составот кај сите нив е речиси идентичен. Шеќери, вода, арома и минерали. Но, она што треба да го знаете е дека при конзумирањето на овие пијалоци треба да бидете внимателни. Еве зошто...

Астаксантинот помага при третирање на Алцхајмеровата болест. Антиоксидансите ги стимулираат Т-лимфоцитите, го подобруваат отфрлањето на непознати ткива и клетки и го зголемуваат дејството на т.н. клетки убијци.

На Facebook