Одговорете точно на загатката и добивате шанси за да бидете извлечени за бесплатна стартнина на една нова планинска трка во Македонија!

*одговорите објавете ги во коментар на подолната...

Овој синдром за првпат е опишан од еден доктор во 1906 година. Исто така се нарекува и Акроцефалосиндактилија - ACROCEPHALOSYNDACTYLIA. Генетско нарушување кое се наследува автозомно-рецесивно.

Во рамките на Обуката за напреден спортски менаџмент на Македонскиот олимписки комитет, МОК за членовите/кандидатите кои ја посетуваат оваа обука, ја издаде книгата "МЕНАЏМЕНТ НА ОЛИМПИСКИ...

Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија во соработка со Пливачката федерација на Македонија ќе го подржи учеството на пливачите Ана Јаневска, Љупчо Ангеловски, Миа Крстева, Давор...

Интернационалниот Олимписки Комитет вчера во Лозана ја соопшти забраната со која се одзема правото на учество на најголемата држава на земјата Русија на следните зимски Олимписки Игри. 

Пред неколку дена Французите Фред Фуген и Винс Руфет успеаја да комплетираат еден од најтешките „вингсут” (костим за летање) предизвици кои воопшто постојат - слетување директно во авион - кој...

По повод 3-ти Декември Меѓународниот ден на лицата со интелектуална попреченост се одржаа 4-те спортско регионални игри во Штип. Целата организација се одвиваше со поодршка на Центарот за...

На 03.12.2017 година во Фукуока Јапонија, Норвежанецот Сондре Нордстад Моен го сруши Европскиот рекорд во маратон.

Ана Богдановски е млада девојка, по потекло Македонка, која живее, се образува, спортува и професионално се надградува во САД. На Олимпијадата во Рио 2016 година го вееше македонското знаме и се...

Уште пред некое време Гугл почна да го носи неговиот „Стрит вју” каде што апсолутно нема никакви улици, па од кујната на интернет гигантот излегоа доста интересни проекти преку кои со клик можеш...