Оваа година Arnold Classic Европа ќе се одржи во Барселона на 22-24 септември. Како мулти-спорт настан Арнолд Класик преставува збир на огромен број на професионални спортисти, спортисти аматери,...

Брендот GIBBON верува во баланс на умот и телото, кој ќе придонесува во подобрувањето на секојдневното живеење. Целта е да се инспирираат индивидуи кои ќе работат на самодовербата за постојано да...

Цела вечер не заспавме. Не знам што ни беше. Го слушав Марко како се врти на креветот, значи не спие. Јас спиев на подот и можеби од тврдото не можев да заспијам. Ама сум спиел и на бетон и на...

Нуракчите на спелео-нуркачкиот клуб „Врело" од Скопје, нуркачи од Охрид, Кавадарци и Битола успешно реализираа спуштање низ езерото Матка од подводната пештера Врело се до местото викано Широко...

На 21.05.2017 (недела) со почеток во 9 часот се одржа првиот интерен турнир за членовите на Nagomy fitness. Целта на овој турнир беше да се мотивираат самите натпреварувачи да ја поминат границата...

Во текот на неколку последователни денови овој период, околу 100-тина планинари имаа можност да ги искористат добрите услови на Еверест и да се искачат на највисокиот врв на светот, меѓу нив и...

Во неговиот најсвеж обид за поставување на брзински рекорд на највисокиот врв на светот, шпанецот Килиан Жорнет успеа да го искачи врвот, но не и да ја постигне целта на проектот. 

Невладината организација ТАКТ започнува со реализација на проектот „Обединети преку спорт", поддржан од амбасада на САД во Р. Македонија, чија цел е да се промовира социјално вклучување на...

Според последните изјави на посикусните високогорци кои повеќепати го искачиле Еверест, последниот потехнички сегмент за искачување на врвот Еверест од јужното седло и еден од најиконичните...

Ако некогаш не се чувствувате добро или сте под стрес, сигурно некој ви рекол дека треба да размислувате позитивно. Ова можеби изгледа како многу едноставен совет, но науката сепак открива дека...

Сакав да тргнеме што е можно порано заради жешкото време, да возме до Велешко езеро, таму да правиме голема пауза, и попладнето да продолжиме. Според планот тој ден требаше да стигнеме до езерото...