Мотивација

Немам време и пари за здрав живот се најчестите изговори. Не дозволувај да бидат и твои! Искористи ја својата креативност и биди во топ форма. Вежбај секаде и во секое време...

Мислењето дека Великобританското општество е конзервативно паѓа во вода со обидот на 35 годишната Хелен Смит од Саутхтемтон да постави нов тренд во фитнес индустријата (Фитнес за голи).

Ракометарот Филип Миркуловски на својата фејсбук фан страна постираше интересен тренинг како дел од подготовката за престојното Светско првенство во ракомет кое ќе се одржи оваа година во Франција. Тренингот е воден од Димитар Шавкуловски. 

Подолу ќе ѕирнете едно кратко видео интервју со Страус Зелник, директорот кој има зацртано дека неделните периоди за тренинг ќе ги третира со ист приоритет како и состаноците и работните часови, а не како опција за забушавање и откажување - како што најчесто луѓето прават. Мотивациона дополна се неговите 59 години, физичката спремност и изглед, а и фактот дека тој работи како директор на компанија за развивање на видео-игри.  

Мала забава која претходи со многу тренинг.

Во екот на паралимписките Игри во Рио, ви ја пуштаме кратката и неверојатно инспиративната приказна за Мет Стуцман, професионален стрелец и натпреварувач за паралимпискиот тим на САД. Иако сторијата за сите параолимписки спортисти е сама по себе инспиративна, мотивирачка и силна, видеото кое опфаќа дел од животот на Мет заедно со сите предизвици кои тој ги има надминато за да стане еден од најдобрите во неговата класа е задолжително за гледање и анализирање. 

Фотографија - Горан Петровски

Уште еден спортски пар ја овековечи својата долгогодишна љубов со брак. Прекрасно е да се видат две индивидуи што секојдневно се активни професионално и приватно, взаемно си помагаат и се бодрат на секое поле и претставуваат инспирација за луѓето околу нив. Сигурно сте ги виделе како насмеани и позитивни водат групи во сала, на планини, на плажа, на предизвици, секаде каде што има можност за активен животен стил... па дури и на сопствената свадба!

Краток видео запис од нашата АкроБаланс и АкроЈога сесија на Козјак! Уживајте! <3

Facebook