Наслов

BASIC ERGON ® IASTM Technique Seminar
Локација: 
Skopje
Држава: 
Македонија
Датум: 
Сабота, 28 Април, 2018 - 11:00

Контакт

Име и презиме: 
Blazhe Arsov / Nikodin Veljanoski

Македонското физиотерапевтско здружение со цел да ги направи достапни светски познатите техники и нови пристапи во физиотерапијата за своите членови во Македонија потпиша договор за соработка со ERGON company и ќе започне со организација на курсеви во наредниот период.

Курсот ќе се одржи на 28.Април 2018 год. во Скопје,Македонија. Котизацијата за учество на курсот е 180 евра за членови на МФЗ и 200 евра за сите други физиотерапевти .
Максимален број за учество на курсот се 30-тина .
Регистрација за учество на следниот е-маил: nikodin.veljanoski@mfz.mk или на +38970772122 .

ERGON ® Τechnique is an innovative therapeutic approach combining static and dynamic manipulations of the body's soft tissue with special clinical equipment for the treatment of neuro-musculoskeletal pathologies. The technique derives its name from the ancient Greek word 'ergon', which means 'the product of a man's work, be it manual or mental, scientific or artistic'.

ΕRGON ® Τechnique is an innovative development of older approaches (IASTM technique, GRASTON technique, SMART TOOLS technique, Tools assisted massage technique etc.) and is based on the myofascial meridians theory as first described by Thomas Myers and Ida Rolf. The ΕRGON® Soft Tissue Τechniques are applied on specific points of tissue restrictions and fascial adhesions along the fascial meridians; when these are released, functionality improves within a few treatment sessions.

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
 
 
 
 
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
 
 
9
 
10
 
 
 
 
 
 
16
 
17
 
 
19
 
 
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

На Facebook