Наслов

Krali Marko Boulder Festival and Highline Meeting - Prilep 2017
Локација: 
Прилеп
Држава: 
Македонија
Датум: 
Сабота, 15 Април, 2017 - 08:00

Контакт

Име и презиме: 
Христо Белакапоски +389 75 600 315

ПРОГРАМА НА КРАЛИ МАРКО БОЛДЕР И ХАЈЛАЈН СОБИР, ПРИЛЕП 

Во организација на Македонската спортско качувачка фрдерација, СКК Златоврв, од Прилеп и општина Прилеп, трдицијата продолжува по седми пат и во 2017 год.
За разлика од минатата година, годинава собирот ке се одржи во подножјето на „Камена Баба", со поставување импровизиран камп на местото на првиот собир.
Датумот е 14-16 април, се надеваме дека временските услови ке не послужат!

Петок
14.04.2017
* Отварање на кампот, поставување на шатори и прифаќање на учесниците.
*Пријавување за болдер натпреварот, појаснување на правилата.
* Видео проекции со тематика болдер и хајлајн
* Логорски оган

Сабота
15.04.2017
* Подготовки за натпреварот.
* 11,оо ч. Почеток на натпреварот.
* 16,оо ч. Затворање на натпреварот, сумирање на резултатите од страна на судиското жири.
* 19,оо ч. Церемонија на прогласување на најдобрите во сите категории.
* ROCK PARTY, логорски оган.

Недела
16.04.2017
* Активности по слободен избор на учесниците.
* Попладнето затворање на кампот.

НАПОМЕНА ДО УЧЕСНИЦИТЕ

* За прв пат оваа година, организаторот обезбеди солидни парични стредства, како награди за првопласираните тројца натпреварувачи во машка и женска конкуренција. Со тоа сакаме да ги мотивираме нашите најдобри качувачи да се пријават и освојат некоја од наградите!
* Секој учесник кој ќе сака да се натпреварува ќе мора дас е пријави кај организаторот со купување на натпреварувачки пакет во вредност од 300,оо ден.
* Секој натпреварувач со себе обавезно треба да носи крешпед.
* Секој натпреварувач и учесник настапува на сопствена одговорност во случај на повреда или друга штета!

НАТПРЕВАРУВАЧКИ ПАКЕТ
Маичка со лого на собирот
Енергетски и витамински производи.

Драги пријатели, да споделиме незаборавни искуства и доживување на гранитните карпи околу Прилеп, на седмиот Крали Марко болдер и хајлајн собир 2017.

За сите информации во врска со собирот обратетесе на следните контакти,
Христо Белакапоски +389 75 600 315
Игор Јанкоски +389 75 737 157
skkzlatovrv@gmail.com

За овој настан сеуште нема пријавено гости.

Мапа

П В С Ч П С Н
 
 
 
 
 
 
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
 
 
9
 
10
 
 
 
 
 
 
16
 
17
 
 
19
 
 
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

На Facebook